Amendă de 5000 euro pentru TAROM SA - Ancora Protect
Sancțiune pentru încălcarea RGPD pentru Vodafone Romania SA
19 martie 2020
Sancțiune de 2000 de euro pentru Poșta Română
4 august 2020
Sancțiune pentru încălcarea RGPD pentru Vodafone Romania SA
19 martie 2020
Sancțiune de 2000 de euro pentru Poșta Română
4 august 2020

Amendă de 5000 euro pentru TAROM SA

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a finalizat în data de 06.07.2020 o investigație la operatorul  SC CNTAR TAROM SA, ca urmare a transmiterii de către operator a unei notificări privind încălcarea securității datelor cu caracter personal, constatându-se încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (4), art. 32 alin. (1) lit. b) și alin. (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, ceea ce a condus la aplicarea unei amenzi contravenționale în cuantum de 24.182,50 lei, echivalentul a 5.000 EURO.

Încălcarea securității datelor a constat în faptul că operatorul nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura faptul că orice persoană fizică care acționează sub autoritatea operatorului și care are acces la date cu caracter personal nu le prelucrează decât la cererea operatorului, fapt ce a condus la pierderea confidențialității datelor personale prin accesarea neautorizată a datelor aparținând unui număr de cinci (5) pasageri TAROM, precum și la divulgarea neautorizată a datelor acestora.

De asemenea, operatorului i s-a aplicat și măsura corectivă de revizuire și actualizare a măsurilor tehnice și organizatorice implementate ca urmare a evaluării privind riscul pentru drepturile și libertățile persoanelor, inclusiv a procedurilor de lucru referitoare la protecția datelor cu caracter personal, precum și implementarea unor masuri privind instruirea periodică a persoanelor care acționează sub autoritatea sa (angajații).

Sursa articol: https://www.dataprotection.ro/?page=Sanctiune%20pentru%20incalcare%20RGPD%2027_07_20&lang=ro